Tvorba

I Found The Silence Martin Stranka – Konec jedné kapitoly

 

Martin Stranka je jeden z nejvýznamnějších výtvarných fotografů v Čechách i celosvětově. Za svou kariéru posbíral přes 100 mezinárodních ocenění v oblasti fotografie. Mezi ty nejcennější patří titul 1. místa z mezinárodní soutěže Sony World Photography Awards – pomyslných Oscarů fotografie. Jeho práce jsou vystavovány po celém světě v galeriích, jako jsou Getty Images Gallery, Saatchi Gallery, Somerset House a mnoho dalších.
Ve svých fotografiích rád potírá hranici mezi skutečností a sněním. Fotografii vnímá jako prostor, kde nachází čistou rovnováhu a klid. Svým osobitým přístupem posouvá fotografii daleko za hranice jejího tradičního vnímání.


Jeho nejoceňovanějším a sběrateli doposud nejvyhledávanějším dílem je soubor výtvarných fotografií I Found The Silence. Není tajemstvím, že se Martin k fotografii, časem vášni a později i kariéře, dostal skrze osobní událost, která ho přiměla znovu nalézat životní rovnováhu. Umělec se ji rozhodl hledat ve svém vlastním světě. V tichu. V tomto prostoru tak vzniká mnoho četně a celosvětově oceňovaných fotografií jako jsou Dreams and Warriors, Until You Wake Up, I Can Hear You Call a mnoho dalších. Nyní po 14 letech tento soubor autor uzavírá a skrze ticho ve svých fotografiích zanechává hlasité sdělení, připomínající nám všem, že se klid a pravda nenacházejí mimo nás, ale uvnitř každého z nás.


Při příležitosti pomyslného konce jedné kapitoly tvorby tak Martin Stranka pro své sběratele vydává exklusivní limitovanou sérii 15 archivních fotografií ve Sběratelském Boxu.

Tento Sběratelský Box je výsledkem Martinovy nekonečné vášně pro fotografii a neutichající potřeby sdílet osobní příběhy. Olivově šedý limitovaný ručně vyráběný box obsahuje 15 autorem vybraných nejosobnějších a nejvíce oceňovaných archivních fotografií z období 14 let tvorby.

Ať už fotografie vznikaly na úplném dnu nebo vrcholu jeho emocí, vždy je zaznamenával jako scény osobního deníku, ke kterému nyní můžete mít neomezený přístup. Ve sbírce I Found The Silence. Tato kolekce originálních tisků je tištěna na 100% bavlněný archivní papír s pigmentovým inkoustem. To zaručuje nejvyšší možnou muzejní kvalitu. Každý tisk je osobně podepsán. Set je dodáván se signovaným a číslovaným certifikátem, který je navíc ražený ručně vytvořenými zlatými sýkorkami jako ochranný znak pravosti. Více informací o uzavřené sérii I Found The Silence ve Sběratelském Boxu n23aleznete zde.