Site icon Digineff

Olympus C-315ZOOM

V červnu loňského roku získal jeho předchůdce – model C-310ZOOM – významné ocenění TIPA. Fotoaparát byl označen jako „Nejlepší cenově dostupný digitální kompakt“. Nový

Olympus C-315ZOOM vychází ze stejného designu, má shodné funkce, snadné ovládání avšak navíc vysoké rozlišení 5,1 milionu pixelů pro dosažení té nejlepší možné kvality. Co se nezměnilo, je vynikající cenová dostupnost nového přístroje.

C-315ZOOM je vytvořen tak, aby zpřístupnil digitální fotografii všem amatérům a začátečníkům. Uživatelská přívětivost a velmi intuitivní ovládání předchozího modelu je nyní korunováno senzorem s vyšším rozlišením 5,1 milionu pixelů. Fotografové mají nyní více svobody pro vyjádření svých záměrů, mohou tisknout fotografie ve větších rozměrech, dělat výřezy, a to vše bez ztráty kvality obrazu. Kromě vysokého rozlišení se podílí na kvalitě snímků také objektiv s 2,8x optickým zoomem a 5 scénických režimů. C-315ZOOM navíc nabízí režim Super-makro, umožňující fotografování z pouhých 2cm. Samozřejmostí je i video režim. Pořízené fotografie lze snadno prohlížet na barevné 4,6cm LCD obrazovce.

Přesně podle očekávání podporuje i C-315ZOOM standard PictBridge, který usnadňuje tisk snímků bez použití počítače – stačí jen propojit fotoaparát s tiskárnou (např. Olympus P-10) přibaleným USB kabelem a vybrat snímek. Alternativně lze fotoaparát nasadit na tiskárny podporující ImageLink systém a stiskem jednoho tlačítka vytisknout fotky uložené na kartě. Fotografie se ukládají na paměťové karty xD-Picture Card (16MB karta v balení). Tyto miniaturní, odolné a rychlé karty dosahují kapacity až 1GB. Pro majitele bez tiskárny, nebo při toulkách po zahraničí stačí jen kartu odnést do prvního minilabu nebo k samoobslužnému kiosku, kde si fotografie rychle vytisknete.

Pro nováčky v digitální fotografii, a všechny zájemce, kteří nechtějí utratit příliš velkou částku, je C-315ZOOM ideálním produktem s jedinečným poměrem výkonu a ceny. Na trhu se objeví na konci července.

Olympus C-315ZOOM – hlavní charakteristika:

Exit mobile version